Izbornik

Posjet Italiji 2022.

01. i 02. prosinca 2022. godine, posjetili smo tvornice naših dobavljača iz Italije, Ceramicu Del Conca, Pastorellli.,Marazzi - Ragno, te Casalgrande Padanu. Tokom posjeta imali smo priliku iz prve ruke vidjeti suvremene i inovativne proizvodne procese keramike koji rezultiraju proizvodima najviših standarda kvalitete.

U posjetu tvornicama Del Conca i Pastorelli upoznali smo se sa revolucionarnim proizvodnim procesom keramike iznimne učinkovitosti. Del Conca je udvostručila površinu bivšeg proizvodnog pogona Pastorelli na prostor od čak 120 000m² gdje se na jednom mjestu odnosno u jednoj proizvodnoj liniji provode svi procesi, od obrade sirovina do pakiranja. Ovaj je projekt dio investicijskog plana od 55 milijuna eura koji ove tvornice čini jednima od najvećih inovatora u talijanskom sektoru proizvodnje keramike. Zaposleno je dodatnih 60 specijaliziranih stručnjaka, a faza prešanja odrađuje se na revolucionarnom stroju PCR3000, koji je u mogućnosti izrađivati pločice formata do 180x360cm i čak 3 cm debljine. Peć za keramiku duga je preko 200m što ju ujedno čini i najdužom u Italiji, a sama instalacija strojeva projektirana je za maksimalnu energetsku učinkovitost što smanjuje emisije na3400 tona CO2/god. Također smo imali priliku vidjeti i novitete ovih vrhunskih brendova, a jedan od njih bila je serija pločica Dinamika od Del Conce, koja svojom površinom postiže dosad neviđenu reprodukciju prirodnih materijala.

Tvornica koja je uvijek spremna odgovoriti na sve tehnološke zahtjeve iz svijeta arhitekture i dizajna zasigurno je Casalgranda Padana .Sa iznimnim zadovoljstvom smo posjetili jednog od najpoznatijih i najinovativnijih proizvođača pločica čija je politika proizvodnje snažno usmjerena na tehnološke inovacije i održivost okoliša. Predstavnici tvornice su nas proveli kroz svoj ekskluzivni showroom „Creative Centar“ gdje su prezentirali novitete, sa posebnim naglaskom na ploče velikih formata, koje se pokazuju kao jedan od najpopularnijih trendova u uređenju interijera.

 

Nakon Casalgrande-a posjetili smo jednog od povijesnih protagonista rasta i uspjeha talijanske industrije keramičkih pločica diljem svijeta, Ragno, poduzeće osnovano još 1949. u Sassuolu. U Ragnu su nas inžinjeri i ostalo stručno osoblje iz proizvodnje proveli kroz laboratorij za ispitivanje kvalitete pločica, a tamo su nam prezentirani procesi utvrđivanja naprednih svojstava keramike koju nude.Također smo imali priliku vidjeti i showroom sa Ragno keramikom i dodatno se inspirirati fenomenalnim novitetima za uređenje doma.

Uz posjete tvornica naših partnera, svakako bi i istaknuli posjet čuvenom Ferrarijevom muzeju, „Ferrari Maranello“. Kroz izložene automobile, trofeje i brojne druge znamenitosti, ispričana je prošlost i sadašnjost kultnog Ferrarija i pobliže nam je dočaran nevjerojatan put koji su prešli, te neobrisiv utisak koji su ostavili u automobilskoj industriji i sportu formule.

Cjelokupan posjet je kao i uvijek bio izvrsno iskustvo i sa uzbuđenjem očekujemo sve naše kupce kako bi im prezentirali vrhunske novitete i njihove karakteristike. Vidimo se na Viškovu, u Poreču i Crikvenici.

 

© Kimi Commerce d.o.o. 2023. Sva prava pridržana.