Dinamika

U industriji keramičkih pločica konstantno se pojavljuju inovativne ideje koje pomiču granice uređenja interijera i stvaraju nove trendove. Neki od novih trendova svojim karakteristikama na nas ostavljaju poseban dojam i oduševljenje, a jedan od upravo takvih je serija pločica Dinamika, Talijanskog proizvođača Ceramica del Conca. Kroz dvije godine istraživanja i ulaganja preko 2 milijuna eura, tvrtka del Conca razvila je tehnologiju koja omogućuje reprodukciju prirodnih materijala do stupnja koji do sada još nije postignut. Rezultat su keramičke pločice čija nas jedinstvena površina dodirom podsjeća na materijale iz prirode, toliko intenzivno da na trenutak zaboravljamo da smo u vlastitom domu. Kako iz del Conce kažu „Dinamika je tehnološka evolucija materijala koji ima život u svojoj srži, odgovarajući prirodnom živošću na otkucaje srca svijeta“ . Ova vrhunska serija pločica danas je dostupna u dvije kolekcijem, a to su Stone Edition odnosno imitacija kamena, te Marble Edition, imitacija mramora.

                                                                                                                                                                  Stone Edition je prva kolekcija dizajnirana i proizvedena ekskluzivnom tehnologijom Dinamika, sastoji se od površina inspiriranih kultnim, arhitektonskim kamenom, precizno reproduciranim u svom najprirodnijem, taktilnom obliku. Supstanca, boja, uzorak i struktura stapaju se u jedno tijelo kako bi pružili nevjerojatno inovativan, šarolik trodimenzionalni efekt. Ukrasi i detalji osmišljeni za svaki uzorak ove kolekcije, daju dojam da je kamenje ručno rezbareno kako bi se stvorio jedinstveni, ekskluzivni dizajn. Kolekcija Stone Edition donosi 4 zanosna uzorka, a to su:
 

 1. Travertino - uzorak koji reinterpretira sedimentni kamen travertin u izuzetno živoj površini. Male inkluzije životinjskih i biljnih fosila grade tkaninu od materije, slojevitu i usavršenu vremenom, gdje besprijekorna sinkronizacija strukture i grafičkog dizajna stvara hiperrealističan dojam.

                                                                                                                                                                                                                            

 2. Pietra di Borgogna - Uravnotežene nijanse koje prelaze preko prirodne površine, interpretiraju jedan od najpriznatijih francuskih kamena na svijetu, popularan izbor u povijesti arhitekture.

                                                                                                                                                                                                                                

 3. Breccia Grey – Materijalni i živi izgled, sa sivom površinom ispresijecanom konstantno različitim, izuzetno suptilnim bijelim venama. Dinamika kombinira iznimnu tehničku preciznost s ljudskim znanjem i iskustvom kako bi stvorila beskrajnu raznolikost grafičkog dizajna, čiju prirodnu ljepotu u potpunosti otkriva svjetlost.

                                                                                                                                                                                                                               
     

4. Pietra Pece - Jedinstvene boje s nijansama koje variraju od sive do tamno smeđe, Pietra Pece evocira površinu tretiranu tamnim puderima i pigmentima različitih veličina čestica kako bi se stvorila visoka i reljefna tekstura. Ekskluzivni trodimenzionalni materijal koji osvaja osjetila, a seriji Dinamika daje originalnu taktilnu draž.

                                                                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                        

Marble Edition druga je kolekcija proizvedena tehnologijom Dinamika, sastoji se od sofisticirane palete od četiri kamene površine sa strogo prirodnom estetikom i taktilnom privlačnošću. Mješavina zanatskih postupaka poput pjeskarenja, jetkanja kiselinom i četkanja, koji se obično primjenjuju na mramor nakon vađenja kamena, precizno se reproduciraju kako bi površine bile trodimenzionalne, naglašavajući prirodnu boju, raznolike teksture i niske razine refleksije.
Kolekcija Marble Edition donosi 7 uzoraka:

                                                                                                                                                                                                                               

 1. Van Gogh White - Dinamika oživljava bijeli mramor Van Gogh, vađen iz talijanskih Apuanskih Alpa, što rezultira prekrasnom površinom. Bijelom pozadinom prožimaju se tanke i male sive i narančaste vodoravne žilice koje su se pojavile tijekom pjeskarenja, Waterjet površinskog postupka i patiniranja kako bi proizvod bio mekši na dodir. Vene i uzorci tako poprimaju efekte niskog reljefa, a pojačava se intenzitet bijele boje.

 

 2. Breccia Capraia - Polikromne, šarolike vene prolaze preko bijele površine s nijansama koje prelaze od tamnosive do smeđe i ljubičaste s primjesama žute i narančaste. Lagano kiselo jetkanje i naknadni procesi četkanja na izvornom materijalu čine površinu mekom na dodir, naglašavajući kromatsko bogatstvo tekstura i trodimenzionalni učinak vena. Mramor bezvremenske estetike savršeno je izražen u keramičkom materijalu vrhunskih tehničkih i estetskih kvaliteta.

                                                                                                                                                                                                                                     
 

 3. Invisible Grey - Tradicionalna ljepota Invisible Grey mramora u 'zlatnoj' verziji ima uzorke sa senf žutim nijansama prekrivenim sivim venama s različitim stupnjevima boje i grafičkog intenziteta.

                                                                                                                                                                                                                             

 4. Onice Verde - Fini mineral ispresijecan neprekidnim prugama u nijansama zelene, bijele i bež prožet je naznakama jantara i ružičaste. U prijelazima između nijansi ponekad je moguće primijetiti blage brazde, s malim fosilnim inkluzijama s trodimenzionalnim efektom karakterističnim za žilasto urezane ekstrakcije prirodnog kamena.

                                                                                                                                                                                                                                     
 

 5. Moving - Moving je jedna od tri ukrašene pozadine proizvedene u veličini 120x120 cm kako bi se kolekcija Marble Edition uljepšala profinjenim slikovitim uzorcima. Prepoznatljivi kružni uzorak formiran sučeljavanjem komadića različitih mramora, od kojih svaki ima svoju trodimenzionalnost i specifične značajke, dočarava rotacijsko kretanje vode koje se nalazi u mozaičkim podovima tipičnim za kršćanske bazilike, koji su često sadržavali prikaze svetih prizora ili prirodnih elemenata.

                                                                                                                                                                                                                                 
  6. Sail - Ukrašena ploča, proizvedena u dimenziji 120x260 cm, podsjeća na oblik jedara napuhanih vjetrom, dobiven umetcima iz četiri pozadine kolekcije Marble Edition. Vijugavi, lagani dizajn nadopunjen je intenzivnom taktilnom privlačnošću tekstura, kombiniranih u profinjenom uzorku, sposobnom pojačati svu ljepotu mramornog materijala originalnim, visoko izražajnim rješenjima.
                                                                                                                                                                                                                                    

 7. Bledned - Velike usitnjene pločice različitih oblika postavljene jedna uz drugu ujedinjuju četiri pozadine i ukrašenu pokretnu ploču kako bi ponudile izvanrednu interpretaciju venecijanskog terrazza. Nova i posebna reljefna tekstura nanesena je na dijelove pločica, a zatim je povezana cementnim vapnom pomiješanim s finim granuliranim mramorom. Blended je dostupan u veličinama 120x260 cm, 120x120 cm i 60x120 cm i prikladan je za zidne i podne primjene u prestižnim stambenim i poslovnim prostorima.

                                                                                                                                                                                                                                     

Serija Dinamika priča jedinstvenu priču koja objedinjuje tradicije zanatskih postupaka sa inovativnom tehnologijom, te nam donosi uvjerljive, dostojne i autentične površine koje nikada ne izlaze iz mode. Za kraj s ponosom želimo istaknuti kamko sve ove uzorke možete naručiti i uživo pogledati u našim salonima.

Brandovi
Ceramica del ConcaGroheKludiKolpa SanMapeiKerakollAquaestilBaldocerSTN CeramicaUndefasaTau CeramicaHullerTECEGeberitRagnoRaimondiHatriaVilleroy&BochEggerDuravit