Pločice kao temelj interijera!

Trendovi uređenja interijera sa sobom su donijeli izuzetno širok izbor pločica u kojem se teško odlučiti za one prave. U širokom izboru raznih dezena svako se na trenutak pogubi i bira pločicu zbog uzorka ili efekta bez razmišljanja o njenoj namjeni. Prema navedenom, prije svega razmotrite dimenziju i namjenu pločice, tako da na pod stavljate isključivo podne pločice kod kojih obratite pozornost na protukliznost. Na zid je moguće postaviti i pločice koje su namijenjene za pod, ali nikako ne možemo učiniti suprotno, jer bi zidne pločice na podu bile klizave i lako bi se oštetile. Imajući na umu ove informacije možemo se upustiti u biranje izgleda pločica koji će krasiti našu kupaonicu.

 

Ovo su neki od efekata koji se ističu svojim dizajnom i kupaonici daju poseban „štih“.

Mramor

Pločice s efektom mramora izvrsne su za elegantno uređenje kupaonica. Vene koje se prožimaju površinom pločice daju joj dašak luksuza i podižu izgled kupaonice na novu razinu. Kombinacija boja ovisi o sanitarijama i namještaju za koje ste se odlučili, a najpoznatije su bijele pločice sa zlatnim venama, bijele pločice sa sivim venama, te crne pločice sa bijelim venama. Svaka od kombinacija boja izuzetno je atraktivna, a izgled mramora definitivno je jedan od najboljih izbora za kupaonicu.

Metal

Ovaj efekt sve je popularniji izbor i pokazao se kao sjajno dizajnersko rješenje. Pločice s efektom metala izuzetno su moderne i posebne, ali zahtijevaju pažljiv izbor ostalih elemenata kupaonice. Jako se dobro slažu sa tankim svijetlima koja se postavljaju na zid i s obzirom na njihovu upadljivost, neka vam prioritet budu neupadljive sanitarije i namještaj. Poigrajte se s bojama i dezenima i izvucite pravi potencijal ovih jedinstvenih pločica.

 

Drvo

Pločica je sama po sebi hladan materijal, ali izgled uzorka stvara potpuno novu koncepciju. Efektom drveta će hladne pločice donijeti toplinu vašoj kupaonici i razbiti monotoniju bijelih sanitarija i namještaja. U većini slučajeva se ove pločice koriste za pod i kombiniraju se sa nekim drugim uzorkom zidnih pločica, ali su se pokazale i kao sjajno rješenje za kompletno oblaganje kupaonice, naravno sve ovisi o načinu na koji je uređen ostatak doma.

 

Beton

Pločice s uzorkom betona mogu savršeno poslužiti za moderno i minimalističko uređenje kupaonice, ali isto tako ih možemo kombinirati sa raznim dekorima. Pločice s cementom daju širi prostor u odabiru ostalih kupaonskih elemenata, ali isto tako se mogu uklopiti sa šarenim uzorkom dekorativnih pločica.

Kamen

Pločice imitacije kamena uvijek su u trendu i lako ćete ih kombinirati sa ostalim elementima prostorije. Donose šarm kamena iz prirode, uz lakoću održavanja i praktičnost keramičkih pločica. Izvrsne su za kreiranje suptilnog i minimalističkog stila, a možete posegnuti i za kombinacijom sa drvenim elementima kako bi ste ublažili hladnoću kamena.

 

Imajući sve na umu, uputite se u potragu na našem web shopu gdje ćete pronaći sve navedene uzorke u raznim vaijacijama.

Brendovi
Ceramica del ConcaGroheKludiKolpa SanMapeiKerakollAquaestilBaldocerSTN CeramicaUndefasaTau CeramicaHullerTECEGeberitRagnoRaimondiHatriaVilleroy&BochEggerDuravit